Dezinformační operace

Telefon: +420 774 236 916

• Kremelská dezinformační kampaň
  • Dění na Ukrajině

PROFIL: Ukrajinistice se věnuje od svých studií na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy. Je realizátorkou projektu a redaktorkou Ukrajinského žurnálu. Dále je členkou Asociace ukrajinistů ČR a externě spolupracovala s Charitou ČR a Mezinárodní organizací pro migraci. Kromě češtiny hovoří ukrajinsky, rusky, či polsky.

macaRoman Máca

Analytik

E-mail: roman.maca@evropskehodnoty.cz

Telefon: +420 773 644 620

• Kremelská dezinformační kampaň
  • Ruská mediální scéna

PROFIL: Dlouhodobě působí v oblasti bezpečného užívání internetu a nových médií. Jeho zájmovou oblastí je rovněž problematika mediální propagandy, dezinformací, hoaxů apod. s důrazem na ruské a proruské aktivity. Spolupracuje s veřejnými i soukromými institucemi, účastní se řady národních a mezinárodních projektů, přednáší a publikuje na svém blogu a na portálech manipulatori.cz a neovlivni.cz. Vystudoval obor mezinárodní rozvojová studia na Univerzitě Palackého. Mluví anglicky, rusky a německy.

kubaJakub Janda

Zástupce ředitele pro politické záležitosti

E-mail: janda@evropskehodnoty.cz

Twitter: www.twitter.com/_JakubJanda

TÉMATA:

• jednání českých politiků a institucí EU
  • zahraniční a bezpečnostní politika ČR
  • obrana liberální demokracie
  • kremelská dezinformační kampaň

PROFIL: V rámci think-tanku Evropské hodnoty řídí projekty věnující se boji proti kremelské propagandě a obraně liberální demokracie. Ve Slovak Security Policy Institute působí jako Associate Fellow. Je členem redakční rady expertního portálu AntiPropaganda.sk.