Radikalizace a islamismus

Telefon: +420 722 176 195

• radikalizace muslimů
  • boj proti islamismu

PROFIL: Je absolventem University of Nottingham ve Velké Británii, kde se věnoval výzkumu politologie, multikulturní politiky, bezpečnosti, radikalizace a občanské společnosti. Svou závěrečnou práci zaměřil na radikalizaci britských muslimů. Nyní studuje magisterský obor Bezpečnostní studia na FSV UK, kde zkoumá otázky bezpečnostní politiky a extremismu.

RH_FRadko Hokovský

Výkonný ředitel

E-mail: hokovsky@evropskehodnoty.cz

Telefon: +420 775 031 108

Twitter: www.twitter.com/RadkoHokovsky

• obrana liberální demokracie
  • evropská integrace
  • vnitřní bezpečnost EU
  • migrační a azylová politika
  • boj proti islamismu

PROFIL: Odborně se věnuje problematice vnitřní bezpečnosti Evropské unie a institucionálním otázkám evropské integrace. Přednáší na Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií Metropolitní univerzity Praha.

šokaJakub Šoka

Analytik

E-mail: soka@evropskehodnoty.cz

• Turecko
  • boj proti ISIS
  • boj proti islamismu

PROFIL: Během bakalářského studia se zabýval především reáliemi Blízkého východu a severní Afriky, rolí islámu a islamismu v politice těchto států, ale i Izraelskou politikou na Blízkém východě. Během roční studijní stáže v Turecku se zvláště věnoval zahraniční politice Turecka, moderní turecké historii a turecké politice. V současnosti studuje magisterský obor mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.